Här va det snuvig....

Idag åker vi ner till Sthlm. Tiden för äggplocket imon är 7:45. 


Idag besökte jag, än en gång, Kvinnoklinken. Blodprov och UL. Domen skulle komma i eftermiddags....skulle vi få åka ner på äggplock lr blir det ett avbryt?

*ring,ring!*

Reproduktions centrum, Karolinska, hälsar oss välkomna ner för äggplock på måndag morgon!😃👍
Hopp....efter 6st sprutor måste jag sänkas i medicin. Funktionen på mina äggstockar är "alldeles för bra" som sjuksköterskan uttryckte sig. Detta innebär att risken för ett avbryt av behandlingen lr ev en överstimulering ökar. För många äggblåsor växer till helt enkelt. Lägsta dosen är satt och på torsdag får, de extra insatta ultraljudet, berätta om ett äggplock är aktuellt.

Jag är en obotlig optimist gällande detta så om några dagar åker jag till Sthlm och KI vare sig dom vill lr inte!!


Idag är det dags att kolla av vilken verkan hormon sprutorna haft. Inte gör många äggblåsor men heller inte för några! Blodprov och UL är min fm. Håll tummen! ✊

D 15 mars vaknar jag tidigt....dag 3 med nässelutslag. Som ett brev på posten strömmar stressen till, kring den bästa dagen i mitt liv, 15mars. 
Freja fyller år....
Det vakuum jag befann mig i förra året, året hon fyllde 1år, fanns inte där nu. Jag brottas med kärlek, känslor, vackra minnen och fina blommor men även med förtvivlan, förvirring och gränslös sorg. 

Att få fira mitt barns födelsedag, märkte jag, blev oerhört viktigt för mig, trots att hon är i himlen. 
 "Hon finns inte längre" -hör jag orden som når mina öron. 
Jag vet inte var jag ska ta vägen. Alldeles som att någon slår sönder mitt hjärta....det bästa jag har på något vis.

Vi pratar och minns, steg för steg, den där dagen... Torsdagen d 15mars när Freja ville landa i våran famn. Alla värkar, buffar och den lilla svordomen när en värk gjorde lite för ont. "Ett steg närmare min bebis" -med en hunger, ett kärleksfyllt hjärta och en längtan var det det jag tänkte genom hela förlossningen.
Vi ler när vi pratar om den

Kl 14:58 står vi vid Frejas grav och sjunger "ja må hon leva"

Jävla piss liv!!

Ikväll tog jag sprutan själv i magen. Tredje dagen idag...3 st sprutor innan det är dags att kolla tillväxten av äggblåsorna! 


Freja donerar, idag, 100,000kr till SMA-Nätverket i Sverige. SMA-nätverket är en patientförening med syfte att föra samman människor som lever och arbetar med Spinal muskelatrofi (SMA) för utbyte, stöd och information.
 
Nätverket är under uppbyggnad med drivande och väldigt duktiga personer i spetsen. Frejamössans donation möjliggör framgång i arbetet med att översätta TreatNMDs behandlingsrekommendationer till svenska samt att sprida dokumentet i Sverige.
Detta för att skapa bra förutsättningar för de som lever med SMA här i Sverige och för att öka möjligheten till god vård oavsett var i landet du bor.
 
Freja, du har gjort det igen!
 
 
 
Läkarn: du har en lyckad nedreglering! 😃

Jag: jag är i klimakteriet menar du?!?!😳

Läkarn: öh... (Nervösa uttryck) ...mer en tillfällig menopaus😐

Hehe kul å skojas lite m läkarn i dom bra nyheterna 😉
Sitter på ett fik och äter en smörgås mellan blodprov och läkartid. 
Bläddrar, som vanligt, mellan alla bilder på Freja. Min finaste lilla tjej....
Känslor svämmar över och musiken som spelas i bakgrunden blir i vägen. Jag vill ha en tårdrypande sång som kärlek, saknad och längtan.

Jag bläddrar bland syrrans alla bilder på instagram och Freja dyker upp titt som tätt. 
Mitt hjärta bara skriker: Glöm aldrig Freja! Hon får aldrig räknas bort! Hennes födelsedag är och förblir d 15mars, den firas...och även hon har namnsdag och är med oss när tomten kommer. 

Freja
Idag lämnar jag blod och gör koller ifall min kropp reagerat som den ska på nedreglerings medicinen. Håll tummen!👍

Bröder med Linus spelas i bakgrunden. Melodifestivalen med sång, dans, ballonger och glitter men även med sorg. Linus sjunger för sin bror...och texten påminner mig om Freja och längtan, saknaden och sorgen.

Hennes födelsedag närmar sig och den fina dagen för 2år sedan gör oss varma i hjärtat. Hennes födelsedag. Dagen vi fick hålla henne, pussa på henne och se vårat underverk. 
Världens lyckligaste dag! 15mars❤️
Jag har sprayat i en vecka nu. Huvudvärken påminner mig om att något är på gång. En trötthet och kroppsklåda smyger sig oxå på....
Allt är, så klart, hanterbart. 

Imorgon ska min kropp få en dag av kravlöst måsten och frisk luft under Cash-promenaderna.Idag möter jag många människor...medicinen har börjat verka och jag känner mig lugn inför dagen. Frejamössorna är uppackad och människorna strömmar till. 
Freja visar hennes fina skratt på den rosa stora banderollen som pryder vårat marknadsstånd.

Ett möte som tar stor plats i hjärtat blir med ett äldre par som kommer fram till oss. "Hej vi känner till frejamössan och sjukdomen din dotter dog i. Våran dotter dog dagen före hennes 1års dag i samma sjukdom"
Jag tittar från kvinnan till mannen och säger med stor sorg i hjärtat "jag beklagar eran fruktansvärda sorg
Jag vill inget annat än att bara, gå runt bordet och krama om dom! Jag ser på mannen att han, än idag, har svårt för de känslor som bubblar i honom vid beröring av ämnet....hans enda och fina lilla dotter. Blicken mot Freja och orden: "Dom har samma leende och samma ögon."
Det berättar dom många ggr.... "Samma leende, samma ögon."
Dom pratar om henne på det där sättet jag vet att jag kommer göra om Freja när jag ser tillbaka på min tid, min dotter och det Freja åstadkommit. 

Vilken dag!! Owwao!! Tack❤️❤️❤️