Jag vill skruva mänskliga hål i vissa människor!!!

1kommentarer

Än en gång är jag så j-vla arg så det kokar nog ut mina öron just nu. 

Det sitter alltså politiker, på nån fin j-vla stol, i Jämtlands län och bestämmer att människor som bär anlag för dödliga och obotliga sjukdomar, som deras barn har risken att dö i, inte ska få hjälp att få friska barn. 
Dom anser (enligt mig) att det är etiskt försvarbart att behöva att behöva ta ställning till livsavgörande frågor kring sitt döende barn och sedan behöva fortsätta ställningstagande kring ett efterlängtat syskon, som bär sjukdomen och då ev sen abort. Inte bara traumat människor upplever i förlusten av sitt barn utan även aborten som inte skulle ske lr den terror föräldrar ska leva med tills man kan göra fosterdiagnostik i tidigast v 12. "Bli inte för fäst, för glad lr lycklig....du kanske måste välja bort ditt tredje efterlängtade barn."

Detta är, helt enkelt, vad politikerna i bl.a. Jämtland tycker man ska behöva gå igenom. 
Detta är etiskt försvarsbart för dom. Många gånger vill man höra resonemanget dom för och sedan fastställer ditt beslut på. "Det kostar" Ja, det gör det men det handlar om så få familjer för det första för att sedan inte tala om vad dessa familjer också kostar i övrigt i den smärtan. Att behöva utesluta fler barn lr fortsätta utstå trauma. Sjukskrivningar, ökat behov av sjukvård, psykologer och ohälsa.

-Politiker....ni vet vad ohälsa kostar!!!!!

Nästan hela Sverige, i deras landsting, erbjuder en metod där människor kan få möjligheten att med hjälp (PGD) få friska barn från sjukdomen där anlaget finns. 
Vi har fått den möjligheten. Gävleborgs landsting hjälpte oss utan att ens ifrågasätta. Dom bara läste våran journal.
Nu sitter vi här efter en lyckad IVF med PGD och väntar tvillingar. 

Jag har lust att åka upp till Jämtlands politiker, stor och tjock, och skruva ett mänskligt litet hål i deras hjärtan!!!

1 kommentarer

Cecilia

22 Jul 2014 21:32

Fy fan, är det sant?? Jag blir lika arg som du! Kom in på din blogg eftersom mitt barn fick en dåligt diagnos....

Grattis till tvillinggraviditeten!

Kommentera

Publiceras ej