Än en gång besöks kvinnokliniken. Trött på blödningar och småont i magen, åker jag för att möta det tröttsamma svaret. "Rester" av graviditeten finns kvar och måste opereras bort, helst imon." 

En suck hörs och jag inser att det är jag som låter. Allmänt trött, less och tom, tar jag hälsodeklarationen som ska skrivas samt instruktionerna gällande op dagen. 


Min psykolog säger meningen om och om igen...."Freja ger er gåvor i livet" 

Från start fattade jag ingenting. "Vaddå gåvor i livet?!? "Mitt liv är slut, den största delen av mig är död!" 
För trött, apatisk och ofokuserad för att reagera blir den tysta reaktionen "ja precis" 
Vad skulle kunna bli gåvor i livet efter att mitt barn har dött? Gåvor jag inte ens vill ha!!
Nu börjar tankar rulla och jag börjar smått förstå.

Freja ger mig insikt. Insikt i vad som är viktigt och mindre viktigt. En harmoni och ett lugn i att möta det sociala regler som dömer varje människa i dess samvete. 
Hon ger mig modet att vilja utveckla mitt rätta jag. Förvalta det som är mitt och möta, det som så många gånger (än) är så svart, framtiden.Freja m vänner gör julkort i år...tillförmån för SMA. Sjukdomen som tog min dotters liv. 
Det jag fick gå igenom den dagen...d 17dec. Se mitt barn sakta börja andas mindre, se henne sluta sina ögon för sista gången, känna hennes hjärta stanna... Det fanns inget jag kunde göra för att få Freja att få leva.
Den värsta känslan och upplevelsen en människa någonsin kan känna. Det lilla jag, tillsammans med alla er, kan göra är att uppmärksamma SMA, öka kunskap och då nå framgång i all framtida forskning inom sjukdomen. Genom att donera 100kr och då få världens finaste julklapp till mamma, brorsan lr farfar....julkortet som visar våra barn, barnen som ser oss från himmelen men även dom som fortfarande kämpar här med oss på jorden. 

Du sms:ar/ fbmailar mig om du vill donera och få julkort som tack för stödet!
Helena 0703629926


Frejas otvättade kläder ligger nere vid hennes lekhörna. Tankarna på att jag kanske klarar av att ta upp dom till gästrummet och ha dom i hennes vagn som står där. På vägen upp för trappan för mina händer upp kläderna, som Freja använde innan hon dog, mot mitt ansikte. Lukten av min bebis är fortfarande kvar. Hjärtat slår en dubbel volt. Tårarna tränger fram i den pulshöjande känslan av panikkänslor.

Min bebis lukt. Så nära mig fast så lång borta. 
Jag luktar på hennes pyjamas hon bar den dagen....dagen hon dog och ser henne framför mig kämpandes i min famn. 
Jag tittar på filten hon ofta använde och känner alla minnen slår mot mig, för jobbiga för att le åt. 
Hennes vagn....som borde ge mig minnen av alla mysiga promenader, dag som kväll, snö som sol, ensam som med sällskap. Den för mig nu tillbaka till den tiden....då Daniel kör ner Freja i vagnen, till bilen som ska hämta henne. Hennes kropp...

Freja bor i mitt hjärta men att få komma närmare henne genom hennes lukt gör kärleken vi delar blir öm, härlig, tuff och underbar. Allt på samma gång.

Tårar läker så jag låter dom falla. 

Än en gång är jag sugen på träningen. Har ju börjat på poledance vilket är hur roligt som helst! Såå svårt och jobbigt men urskoj! 
Nu känner jag att jag vill ha mer... Löpningen, gymmet och spinningen! Tufft när viljan drar i mig men mina handikapp stoppar mig. Jävla skit.....


Tittar ner på ärret....det som så snett och fint pryder min mage. Minnet av Frejas ankomst...ristat på mig. Det är det ärrade resultatet på en abrupt slutspurt av den annars perfekta förlossning. 

Konstigt nog kanske...men ärret ger mig bara ett fint minne. Min Freja gjorde sin egen tatuering på mig. Den finaste! 


....idag

Hinner knappt med. Jag ser Freja så levande, så här och nu. Videoklippet visar en skrattande och pratande liten gobit som ler åt pappa och kameran. När jag möter hennes bubblande sätt att leva så fylls jag, just av detta ögonblick, av sorg. Tårar rinner och för ögonblicket försvinner hoppet. Hoppet om att klara av att leva utan Freja vid min sida.  Hennes nyfikenhet och glädje av att sitta i bärselen på mammas mage får mig att le, le genom mina tårar. 
Videoklippet är rörande härligt, fint och hjärtskärande....

Timmar senare upplever den kanske roligaste kvällen på länge. Badhus, pizza, lek och skratt.

Kontrasternas värld.....Jag märker att bloggen är min pysventil när jag dalar...
När smärtan är jobbig och svår och verbala ord inte kan bildas ur min mun. Bokstäverna bildar orden som bildar meningar....inte meningar med livet utan meningar ur känslan just nu. 

Perioden jag skriver flyter jag på känslan som annars dränker mig. Att skrivna ord kan få mig så beakande av dom känslor som jag annars verbalt förklarar som panik, ångest och död. 

Jag ska, en dag, sätta mig och läsa igenom min berättelse om den absolut värsta tiden i mitt liv. Tiden då mitt barn dog från mig och vi aldrig mer skulle få pussa varandra "godmorgon.
FrejaArmbandet är populärt! Många frågar om det och beställer. Tack!!

Nu har vi fått äran att donera ut ett till FrejaArmband! Det är frejas barnmorska, famnen som fångade henne först in till världen, till oss. ❤ Det är ca 19cm i omkrets och ser ut som nedan.
Auktionen börjar omgående och pågår till onsdag kl 20:00
Den börjar på 50kr och höjs med 20kr/bud.
Buden anges på detta inlägg som en kommentar. 

Tillsammans hjälper vi barnen med SMA!❤
Jag har alltså anmält mig till en kurs. Inte vilken kurs som helst... Under 8veckor ska jag göra ett försök till att lära mig...poledance! Jepp ni hörde rätt! Helena ska snurra kring en stång så där fint och duktigt som alla snygga tjejer där! ;-) detta ska bli spännande! Dom nya tygerna kommer om varannat nu i dagarna. Jag syr fortfarande frejamössan och skickar som tack för att ni hjälper Freja att samla ihop pengar. 
Ni anger ålder och vad personen gillar och gärna vill ha. Jag skickar den frejamössa jag tycker matchar bra och finns sydd med den beskrivning jag fått! <3
Genom att skicka ett sms till mig (0703629926) och berätta hur mycket du vill donera och ålder på bäraren samt vad personen gillar för färg och spec ting. (Särskilda önskemål om tryck/mössa)
Jag skickar ett sms tillbaka och berättar bl.a. Koden du ska ange i meddelanderutan vid insättningen.

Ni alla är guldvärda och tillsammans kan vi göra förändring....en förändring och kan underlätta för barnen som dör i SMA lr rent av tillframgång för ett broms/botemedel. 


Hej alla!
Hjälp mig att hjälpa alla andra barn som föds m SMA! Donera en liten peng till arbetet tillförmån för SMA, sjukdomen som gjorde att jag inte kunde leva. ❤ 

Den lilla pengen gör skillnad!!


Vi har fått äran att auktionera ut 2st svarta fina huvud handdukar från MiLuva. Jag har själv en alldeles egen handduk och använder den ofta! Nu kan den bli din!
 
Vi auktionerar ut en i taget och startar nu med första!

Auktionen startar omgående och pågår till lördag kl 20:00. Första utropspris är 50kr/handduk och höjs med minst 10kr/bud. Du lägger budet genom en kommentar i detta inlägg här på bloggen.
 
Alla auktionspengar går till Frejas donation och då tillförmån för SMA <3
 
 
 
 
Auktion,
"Dear Darling" förstör högtalarna och minnen av alla underbara stunder gör mig just nu arg och ledsen.  Tankar/Känslor,