"Varsågod att analysera, jag skiter i vilket"

3kommentarer

Sitter vid köksbordet och viker julkort. Det är stor efterfrågan, vilket gör mig överlycklig. Budskapet om SMA, om Freja, alla hennes vänner som delar samma hemska sjukdom....det budskapet når fram. Människor vill sträcka ut sina händer och hjälpa till. 


Frejamössan och jobbet med donationerna som Freja ger, gjorde att jag överlevde min dotters död. 
"Jag vill inte dö, men jag vill inte leva heller" förklaringen jag många gånger gav till experterna. -Varsågod att analysera vad det betyder, jag skiter i vilket." 
Men frejamössan gav mig mening till att bara leva lite till....och lite till. Jag har förstått nu att detta räddar mig kvar i livet mer än jag lr någon annan egentligen kan förstå. Arbetet med att få skapa vetskap och förståelse kring SMA. 

Donera 100kr och få det vackrare julkortet du sett, som tack för din donation. 
Ge bort i julklapp, födelsedagspresent lr till nyårspresenten till middags bjudningen. 

Skicka ett sms lr fb-mail till mig om din donation.


3 kommentarer

Camilla Hansen

11 Nov 2013 14:46

Känner så väl igen det du skriver "Jag vill inte dö men jag vill inte leva heller". Känslan av att det är bara kroppen som andas och hjärtat som slår, men inombords känner man sig död ändå. Och fruktansvärt trasig.
Jag vet själv att frasen "du är så stark" är otroligt irriterande - som om att man skulle ha något annat val, men jag vill ändå säga att det är så fint, starkt och vackert att göra det ni gör med såväl mössorna som julkorten!
Jag kan verkligen förstå att det många gånger har kännts som en livlina, en slags drivkraft att få människor medvetna om eran Freja och den hemska sjukdomen SMA. Att även fånga upp andra människor som går i en bubbla där allt är så fint och bra, att uppmärksamma dom och få även dom att agera, att också kämpa för SMA. Dit når man bara om man sprider budskapet så som ni gör.
Sedan Saga-Li lämnade oss har jag letat efter min liv-lina, mitt sätt att överleva sorgen. Just nu är det att komma så nära inpå sorgen jag bara kan genom att blogga om den, på något vis nå ut med en medvetenhet att det inte är självklart att alla kan bli gravid, att alla kan få barn som är friska och levande. Jag önskar att alla som har barn i livet tar tillvara på varenda sekund tillsammans och inte tar något för givet. Överallt ser jag gravida som röker, föräldrar som sitter i väntrum på HC med ett barn som gråter och försöker påkalla uppmärksamhet men som föräldern tycks missa då den är helt inne i sin mobiltelefon. Föräldrar som öppet hänger ut sina barn på Facebook varenda dag hur jobbigt det är när dom bara skriker, medan jag vet att det finns såå många som skulle göra vad som helst för att få ha sitt barn kvar i livet om det så bara skriker, eller som inte ens målar naglarna under sin graviditet pga försiktighet och rädsla för att skada barnet.

Gör ni även pannband eller är det mössor som gäller? Kram!

Svar: Tack för fina rader Camilla!❤

Ja Vi gör pannband oxå 😘
Kram på er!!!
Helena

Linda

11 Nov 2013 15:41

Finaste julkorten <3

Maritha

11 Nov 2013 18:24

Vilket jättefint julkort! Meningen "Varsågod att analysera vad det betyder, jag skiter i vilket"! Vilken kraft det ligger i den, bra Helena!

Kommentera

Publiceras ej