Mimmi, Mindra och Mia fr Ockelbo river av ett vrål i sina frejamössor!
Matilda, den lilla coolingen fr  Grönahög
Jenny och Hugo njuter i vårsolen! Flera frejamössor inhandlades även av Jenny från butiken Du&Jag i Ockelbo.<3
Kusinerna Widor och Juli i Hägersten har mys stund med napp....och frejamössan, så klart! <3
 
Pernilla Och Johan i Thailand är inte sämre! Frejamössan är SÅ KLART med även i 35graders värme! Det är värme det....i hjärtat! (Kolla sanden <3 +delfin)
Frejamössan,

Första påsken utan Freja... Vid denna tid förra året började vi leva efter den, aningen tumulta entrén Freja gjorde. Vi klädde oss fint och åkte våran första utflykt, hela familjen, till farmor och farfar för påskmiddag. Freja hade på sig sin första frejamössa, sin fina rosa klänning hon fått av faster cicci och leroy. Blodet rusade i kroppen...ok, möjligtvis pga av mycket mammahormoner men oxå av lycka! Bara att ta fram Frejas skötväska, packa den m diverse frejagrejer var så härligt att få göra! ...och sedan få åka till farmor m Freja, min bebis! Freja heter Eva i andra namn efter sin farmor.
Denna påskafton äter vi oxå familjemiddag hemma hos farmor....utan Freja.

Kolla in gobiten!
Ha en underbar påsk! Ät godis och må gott!

Smuttar på ett glas vin....mmm så gott! Let's dance och vin...bra fredagkväll!

...på rätt ställe!

Igår åkte hela familjen, jag, Daniel och Alexander till Gävle. Vi vill ha tid tillsammans och var hungriga. Önskemålet ska så klart uppfyllas en skärtorsdag som denna....MAX it is!
Mätta i magen åker vi vidare för att fylla Alex påskägg (man blir aldrig för stor när jag vill ge påskägg)
Ett mindre onyttigt påskägg dock, än dom i vanliga fall...men ack så fina! Nya vårfräscha jeans!

Att lägga tid, kärlek och pengar på rätt ställe....inte för att jag måste utan för att jag vill!
Jag är såå stolt över att Alex är Frejas storebror! ...och vet precis varför Freja, 6månader alltid ville hänga inne i Alex rum, leka m hans kepsar och skåda han när han var i närheten.
Kärlek när den är som bäst!!

Tankar/Känslor,

....till Alice. Jag bär sms som berättar att Alice är febrig, hängig och slemmig i halsen. Att dagarna är upp...upp av förhoppningar....och ibland ner...ner av tillbakaslag.
Hjärtat gör en dubbelvålt av glädje dom allra flesta gånger men även av ledsamhet....allt det i känslor som bara rusar...innan jag lutar mig mot Alice själv. Ja jag, vuxna människa lutar mig mot lilla Alice! Hennes styrka, mod och entusiasm kring allt! Det är beundransvärt att se hennes nyfikna ansikte söka efter upplevelser i alla sinnen och dela känslan av glädje i varje upplevelse. Jag tittar ofta och länge på bilder som ibland följer med ett sms....en bild jag alltid ler åt!

Tankar/Känslor,

Dagens bild satt som ett smäck i hjärtat!
Gunnar ute på fjället! Påfyllning av energi och den smittar enda till Ockelbo!

Jag har promenerat. Med Daniel vid min sida går vi i, Daniel mått mätt, rask takt. Ni som har promenerat med Daniel förr vet att det är slooooow mooootion... ;-)
Promenaden ger sol, energi och nervositet....tanken är att gå fram på byn, in på du&jag och lämnar frejamössor.
Puh! Jag ser lång väg att det är mycket folk på byn...andas in andas ut, jag tänker "vad är det värsta som kan hända?!" medans jag rynkar på ögonbrynen. Egentligen ingenting! Men ändå så svårt. Gillar inte frågan: hur är det? Hur mår du/ni? Inte just nu iaf....jag kanske gillar den när jag kan svara utan att skaka, känna ångest lr bli robot för att klara av det.

Promenaden går galant, min mått mätt! Jag klappar min egen axel och tror direkt att jag kan besegra världen i ett slagsmål med den!!
Känslan får sitta kvar ett tag...den känns bra!

Tankar/Känslor,
Jag visste att dagen skulle komma....dagen då jag ska börja plocka i Frejas saker. Att rensa efter sina barn är annars inget jätteprojekt, varken känslomässigt lr tidskrävande. (Vad gör man inte för dom?!) Men nu går jag alltså omkring och ska plocka bort det som är Frejas saker.....det fylls inte på med större kläder lr annan mat i kylen lr små trehjulingar i garaget. Utan: aldrig mer....tanken smärtar som att jag dör....dör av sorg.
Jag plockar i hennes vinterkläder och varje mössa....varje socka,jacka har minnen, minnen som är sååå fina men blir såååå smärtsamma. Luften tar slut, tårar ramlar......musiken måste höjas och den försöks borras in bland minnena i huvudet. Allt för att stoppa det som kommer....känslan av det jag tror är att dö av sorg.
 
Tankar/Känslor,

Barn får mig att vara mig själv....det är där nere bland leksaker, glada skratt och busiga barn jag mår som bäst. Jag beundrar den enkla kommunikationen, "titta", "kom" lr en kärlekskram för att VISA kärlek, ett hysteriskt vrål om att den leksaken är MIN. Ja, tänk om vi vuxna kunde kliva ur våra sociala regler ibland och bara vara dom vi egentligen är! Var mycket skönare alla samspel skulle bli...därför ligger jag kvar bland leksaker och busiga barn ett tag till, tills jag lärt mig mer av den enkla hjärtliga kommunikationen.

En ny auktion på detta super fina set! Mössa och dregglis fr geggamojja. Freja alla dregglisar kommer fr geggamojja likaså 9 av 10 av hennes filtar! Jag älskar geggamojja och så även Freja! På bilderna från Kolmården ser ni Freja i en geggamojja mössa och på alla hennes bilder där det finns en filt...då är det geggamojja! Mössa är i stl 0-2månader och dregglisen passar när som det första dreglaråret. ;-) Det är, så klart, stuff4kids i Gävle som har gett oss denna underbara gåva!
Utgångspriset är 100kr och höjningen är minst 10kr/höjning. Auktionen startar direkt och håller på tom imorgon tisdag kl 20:0. Du budar som kommentar på detta inlägg.

Auktion,

Denna vecka ska jag försöka finna energi och ork för att svinga m kettlebellen, lyfta 5kg handlarna och promenera fartfyllt! Nu hoppas vi hjärnan, hjärtat och kroppen samarbetar!

Det finns ord som beskriver den saknad man känner när man inte har träffat sitt barn på länge.... Ord som kärlek, längtan, minnen och förväntan... Jag lämnade sällan Frejas sida men fick då och då känna på dessa känslor. Det jag vet och då saknaden kom var...när hon sover skönt själv uppe och jag sitter nere....eller saknaden när Daniel tog Freja på promenad eller bara när jag måste åka till affären,psykologen lr andra måsten. Saknaden ropade till mig att åka hem....hem till Frejsan. Den saknaden var tillräcklig för mig för att snabbt skynda mig hem och spendera min tid, min lust och mitt hjärta där det hör hemma.......hos Freja!

Känslan av saknaden nu går aldrig, ALDRIG att beskriva med ord, känslor, handling eller något annat.
Att fortfarande tro att man hör Freja ropa från övervåningen om att hon vaknat... Att fortfarande vilja kliva upp 05:00 för att tända en brasa och sedan leka med Freja i hennes lekhörna... Att fortfarande känna och se det lyckliga leende när hon busar järnet!
Att sedan förstå att inget av detta kommer någonsin komma åter.
Som sagt....det går inte att beskriva den saknaden med ord....
Mitt barn är död och kommer aldrig mer att ropa på mig från övervåningen, leka m mig i sin lekhörna eller le sitt lyckliga busleende mot mig.

Den värdefulla dagen blev över förväntan....
I onsdag klev vi ur sängen med en skönt pirr i magen. Dagens agenda av våra numera vardagliga rutiner var struken... Vi ser en främmande bil köra upp på gården, ur bilen kliver en ståtlig ung man och en liten söt kvinna, båda med frejamössor...Kerstins mamma och pappa knackar på dörren!
Vi möttes i hallen och visste direkt att den varma hårda kramen betydde mer än alla övriga hälsningsfraser. Vi delar samma sorg, samma kärlek....samma öde. Våra tjejer led av samma sjukdom, föddes samma månad och har samma strålande lyckoblick som ger alla ett leende på läpparna vid åskådan!
Dagen genererade en massa känslor...känslor som lycka, glädje, förväntan.....förtvivlan, hopplöshet och sorg. Ett axplock av de bubblande händelserna i kroppen.
Vi vet, vi förstår... De var led-orden som hela tiden återkom.
Det absolut bästa var när bildspelet trycktes upp och vi får dela bilder och minnen! Tårarna rinner av tacksamhet och glädje över varje fina minne, varje fina historia och kärleken som flöder genom rummet går inte att ta fel på... men även av sorg över att aldrig mer få skapa fler...fler minnen då våra bebisar gör busigheter, lär sig svordomar lr ska till skolan första gången.

Att runda av denna dag tillsammans blir tillslut ett måste... skymning visar att det är kväller och att dom återstående 9 milen ska köras av Gunnar och Emma.

Våren kommer snart...Östersund, Gunnar, Emma och Kerstin...here we come!

Tankar/Känslor,
 
Idag fick jag mailet med såå betydelsefulla ord...ord som hjälper mig i ångesten och paniken att Frejas liv blev så kort.
Fanns det något jag kunde gjort? Fanns det något jag inte tänkte på? Skulle jag ha tänkt annorlunda? Gjorde jag fel? Frågorna är många och jag kommer aldrig få svar. Aldrig tillräckliga svar jag litar på och blir lugn av. Hur ska jag kunna det? Mitt barns död...kan man vara lugn då?!? Jag tvekar inte, och har aldrig gjort, att vi har gett Freja det absolut bästa livet en bebis kan ha....men räckte det?! Hade jag kunnat gjort mer?.......
I mailet som är skrivet av en tjej som lever med SMA....SMA typ 2, beskriver hon vikten av ett kvalitativt liv ist för kvantitet. Hellre att verkligen LEVA i ett kort liv ist för att bara "leva" ett långt.
Shit....orden gick rakt in i mig som andetagen jag tar fler gånger i minuten. Orden räddade mig förmodligen från många av dagens jobbiga känslor av dessa ständiga magont-frågor.
Freja LEVDE, det är en sak jag vet och är säker på! <3
En bild säger mer än tusen ord.....
Tankar/Känslor,

Ska sy upp ett gäng frejamössor i olika stl:ar av dessa fina tyger. Dom är i begränsad upplaga och kommer finnas på Stuff4kids i Gävle och Du&Jag i Ockelbo fr.o.m. nästa vecka!

Min titel i Ockelbo är Helena Hallstensson....en helt vanlig snart 30åring som varken är mer lr mindre än alla andra. Vi alla vet att Ockelbo verkligen finns på kartan nu sedan Prins Daniel vunnit Kronprinsessan Victorias hjärta och finaste Estelle entrat världen med kärleksfulla stormsteg. Att nästan alla Ockelbo-bor är stolta, hänsynsfulla och lojala medmänniskor full med respekt till alla vistelser i byn som brukas....ja så är det.
 
När vi får vårat ödestigna svar om att våran Freja förmodligen aldrig kommer att få uppleva sin 2årsdag, om ens sin 1årsdag (vilket hon heller inte fick) så stormade en hel by upp! Nämligen Ockelbo! Min enkla lilla titel, Helena Hallstensson betydde inte enkel nå mer. Det betydde: människor i nöd...
Med mail, sms, färdig lagad mat, fina fruktkorgar, kladdkakor, snöskottning, massage, mm mm slöts hela byn upp kring oss. Folk visade sina hjälpande händer och gör fortfarande, varje dag, varje behov vi hade och har.
Folk donerar pengar till Frejas donationskonto, inte för att dom måste utan för att dom vill!
En by med hjärta, det vill jag säga! Tack....verkligen tack från hela mitt hjärta!
 
(Lånad från Ockelbo.se)
 
 
Tankar/Känslor,

Jag har beställt en kettlebell...ska börja svinga! Vad tror vi om det? Bra lr anus?!?

Träning,

Tack så mycket för de fina mössorna! här är en bild på bästa kompisarna Arvid och Oskar i sina nya vårfina Frejamössor :)

Nu auktionerar vi ut det andra babynestet vi fått från Emmie, tillförmån för Frejas donationskonto och SMA's framgång! ❤ Många av er har frågat...fler av hennes fina babynest hittar ni här.
Babynest är den absolut smartaste grejen när du vill ha din bebis sovande vid er...med höga kanter ser man vill att ingen kan rulla på dom och dom sover tryggt och skönt❤ Freja sov alltid i ett babynest mellan oss när hon var liten. Helt perfekt och det går inte att bli missnöjd varken som bebis lr förälder.

Auktionen börjar nu direkt och avslutas på tisdag kl 20:00.
Börjar på 200kr och höjs med 20kr/bud. Du budar genom att kommentera detta inlägg.
Alla pengar går oavkortat till Frejas donationskonto❤

Auktion,

Amelie med hennes fina familj! Alla bär, så klart, frejamössan

Drömmer mig bort en stund och sitter och tittar på vårens nyheter i barnkläder...Freja skulle nog ha stl 86 vid det här laget....jag lägger tom kläderna i varukorgen. Kläder som jag vet skulle passa min prinsessa galant! "Letar gärna och länge efter det rätta för henne....hon behöver lediga fina kläder som hon kan röra sig bra i och inte klämmer och spänner. Kläder som är lätta att klä på och av..."
Jag saknar verkligen att få tvätta hennes fina favorit tunika, den gråa fina med en häftig ficka på sidan...lr hennes små söta strumpor....
Varukorgen fylls med fina tunikor (som va Frejas grej), matchande leggings och fina attiraljer....för att sedan återvända till verkligheten. Verkligheten som säger att det inte behövs

Tankar/Känslor,
Det är lyckans dag idag! Min lilla bebis blir 1år! De känslor som infinner sig är kärlek, glädje och sorg men även lycka. Jag blir mamma...just idag, för 1 år sedan. En titel jag bär med mig resten av mitt liv....Frejas mamma. Vi refererar tillbaka till alla klockslag som gått under dagen om vad som hände just denna tidpunkt för exakt 1år sedan....vi skrattar och faller i pratet om Daniels oroliga mage som gång på gång påminde oss om att det händer, vi föder barn! Den blivande mamma går bara med spänd förväntan på att få träffa vårat barn......Freja. Ingenting blev någonsin jobbigt just denna dag....värkar var bara ett tecken på att jag var ett steg närmare det mötet. Den smärtan vara bara vacker.
 
Freja bestämmer sig för att födas i urakutsnitt pga navelsträngprolaps som det så fint heter. Navelsträngel som först och hennes huvud trök sedan på vilket innebär att syretillförseln stoppas i navelsträngen. Klockan var då 14:58 när Magdalena tog emot lilla Freja. Ja, hon så liten och späd....3305g och 51cm lång. Ben som pappa sin....smala, smala streck. ;-) Freja fick aldrig syrebrist...en svag pulsation kändes hela tiden i navelsträngen och Frejas BB-team var helt fantastiska! Dom skötte sitt jobb exemplariskt!!
Tiden innan snittet var bara bra....vi skrattar, ringer blivande mormor och grattar och pratar om alla förväntningar som brinner i hjärtat.
När jag sen fick träffa Freja första gången bankade min hjärta så hårt så det kändes i alla blodkärl i hela kroppen. Den exploderande kärleken som redan fanns sedan 9månader tillbaka kunde bli större.... Min ögon såg ner på mitt lilla barn som genast sökte maten. Hennes stora ögon tittar upp och mitt leende sprids över hela mitt trötta ansikte -"Hej, det är mamma"   Kärleken var total
 
Lyckans dag, som sagt, inget annat! Vi delar den med Freja, så klart......på ett annorlunda vis bara... <3
Nina som fotograferade dom helt underbara och väldigt betydelsefulla bilderna på Freja har nu satt klorna i mig! Bildligt! Frågan kom att agera modell till henne vid fotografering av mörk bakgrund med skuggor osv...Fotograferings-språk i mina öron. ;-) Det enda jag hörde var: "en paus från allt sörjande hemma" vilket emellanåt är väldigt skönt...
Det jag fick på köpet blev enormt! Jag fick en härlig roligt em i studion med en massa prat, sminkning och så självklart fotografering. För er som känner mig vet ni att jag inte alls gör mig bekväm framför kameran utan helst står bakom. Just nu i livet spelar väldigt mycket saker mindre roll och andra väldigt stor roll. Mycket är världsliga problem om jag säger så.....hur jag skulle se ut på bild blev ett världsligt problem och grep tag om erbjudandet!
 
När Nina sedan mailade mig ett par bilder av resultatet blev jag märkta imponerad. Hon är så duktig Nina! Hon har fångat känslan, plockat fram det bästa och sedan fångat det med rätt vinkel och ljus. Daniel ramlar av stolen och stolthet och jag blir generad... Freja som självklart är med mig var jag än går....i talet, i känslan, i mitt uttryck och på bilden så klart....alltid med mamma <3
 
 
 
Mode, Tankar/Känslor, Tatuering,
Som tagen ur en snabbspolande film går hjärnan på högvarv. Den inre stressen är enorm och jag bara väntar på alla utslag......Jag har redan märkt att hjärtat krampar och kroppen skakar. Små små ryckningar i munnen och suddig syn....
Mmm jag reagerar....reagerar på att jag ska få fira mitt barns födelsedag vid hennes grav. Det gör ont......
 
Vi ska vara ensamma på hennes klockslag för att sedan möta upp våra nära och kära hemma. Freja ska få sin 1årsdag så bra det bara går! Hon är sååå värd att firas och hedras! Med ballonger,presenter och sedan rislyktor svävandes i himlen med henne. 
 
D 15mars förra året förändrades mitt liv till något så fint, så vackert, så skört. Jag var starkare än allt annat....för jag hade Freja...liggandes mot mitt hjärta där jag kunde höra hennes gny. Så där härligt sött som bara nyfödda små underverk gör. Jag visste vad min uppgift i livet gick ut på....allt annat förbigick mig med lätthet.
Nu får jag vårda minnet av min lilla dotter Freja....med största stolthet att hon valde mig som mamma.
 
Tack Freja!!
 
Alla tankar på våran lilla Freja på fredag......d 15mars
 
 
 
Tankar/Känslor,

Pausar lite i solen efter en tuff fm vid Frejas grav. Vi har beställt ett blomhjärta tills Frejas fördelsedag på fredag...alltså gravblomster. Jag beställer alltså GRAVBLOMSTER till mitt barns 1årsdag....

Nu pausar jag i solen och tittar på Daniel när han jobbar. Bra arbetsfördelning va? :-)

Tankar/Känslor,
Vi har fått detta fina bäddset med örngott, 50x60cm och påslakan 150x200cm för att auktionerna ut tillförmån för Frejas donationskonto! Det är ett bäddset från butiken Stuff4Kids inne i Gävle. Den superfina lilla barnbutiken ligger på drottningsgatan 25 och säljer allt från villervalla till jabadabado. Detta bäddset blir otroligt känslomässigt laddat för mig. Frejas favorit pyjamas är nämligen detta mönster...denna färgen. <3 Helt underbart skönt tyg!
Auktionen börjar på 200kr och höjs med 20kr/bud. Den sker här på detta inlägg som kommentar. På det viset kan alla följa det aktuella priset på bäddsetet! Auktionen avslutas på tisdag kl 20.00
Det är med ett stort hjärta och nöje jag får ge detta till någon lycklig.
Auktion,
Tack alla ni för den otroligt fina responsen till oss om tidningsartikeln om frejamössan. Det är tack vare er med fina hjärtan som frejamössan har tagit stora kliv och har donerat 200.000kr som första donation! Nu ger vi SMA ett ansikte som ingen glömmer och hjälper andra barn som våran finaste Freja <3
(Lånad bild från arbetarbladet.se)
Frejamössan,

Två nöjda killar i superfina Frejamössor! Tusen tack, och vilket fantastiskt jobb ni gör. Bamsekram ❤❤

Imorse vaknar jag av en bild....*pling pling* i mobilen. Alice.....Alice & Freja. Känslorna flyger ur sängen, min kropp efter....-"Daniel, kom! Du måste se detta" Daniel kommer gåendes upp för trappan. Han blick mjuknar i samma sekund han få se bilden.... Allt blir påtagligt än en gång fast med en blandning av känslor denna gång. Alice tittar på Freja....som att Freja finns. Handen som ligger på Frejas bild är ingen slump. Den handen har Alice med vilja lagt över Frejas hjärta.
Denna bild säger mer än tusen ord....Linda är en av dom få mammor som vet precis vad jag pratar om. Det är därför hon delar dessa ögonblick med mig. Hon delar inte bara en bild....hon delar känslan,glädjen och lugnet, som bilden faktiskt ger. Våra tjejer...hand i hand med Kerstin och Olle. Så känner vi alla! "Undra varför?"-frågar vi oss för att i sekunden efter få svar... För att våra barn vill det
Tankar/Känslor,
Idag har jag tatuerat in Freja delfinen....den blev på benet precis som Daniel har sin. <3 Freja har, som ni vet, alltid gillat allt som rör vatten och fiskar....som den fisk i stjärntecken hon är!
Att Freja och delfiner hör ihop är något som blev ristat in sten när hon, gång på gång, visar med glödande passionerade ögon att just delfiner står i fokus, alltid!
Delfinen Vicky skuttar upp på kanten vid poolen på kolmården och Freja ögon lyser av spänning. Hennes händer börjar söka efter att få känna och Freja börjar tala med Vicky....."Öh, Öh"-hör vi Freja. Det magiska ögonblicket för oss alla! Känslor bubblar och glädjens tårar faller från min kind.... Jag fick uppleva det med mitt barn och det är jag så tacksam över. Jag kommer aldrig att få följa med Freja till skolan på hennes första skoldag, aldrig få lära henne cykla eller se henne bjuda hem sin första pojkvän....aldrig få se hennes första steg lr få hennes första teckning ritat på dagis.....men jag fick uppleva det jag tror var bland det största hon fick uppleva...snö, bada,läsa böcker, dansa, sjunga, smaka på allt, leka m sina kompisar/pojkvän och framför allt se delfinerna och klappa delfinen Vicky.
Delfinen på mitt ben känns som ett steg närmare minnen...och Freja. Tack delfinen för att du finns! Så här blev tatueringen!
Tack duktiga Sofie för den finaste delfinen!
Tatuering,
Frejas lampa....den vi köpt och satt i bild på Freja. Hela huset pryds av denna vackra tjej....min tjej. Freja lärde sig var lampan var. Frågade jag henne, "Var är lampan Freja?" så svarade hon med sitt pillemariska leende och sneglar mor lampan. Att vi ser ut som överskattade, roliga, något flummiga föräldrar som står och hurrar och gärna tar en nördig dans för att hon tittar på lampan...det hör inte till Frejas fortsatta leende som övergår i gapskratt!
Freja skulle ha älskat lampan vi nu satt upp. Hon älskar folk som ler....ler och njuter av stunden, precis så där som hon alltid gjort och säkert fortfarande gör.
Tankar/Känslor,

Tack för super fina mössor och pannband! Här är min lilla kille Filip .. Kram Emma i Uppsala

Frejas första donation står klar och den kommer att gå till Thomas Sejersen, professor i neuropediatrik med särskild inriktning mot neuromuskulära sjukdomar. Vi har under flera veckor/månader sökt den rätta att kunna förvalta Frejas pengar på bästa sätt för att hjälpa framtiden inom området SMA. (Läs även här
Thomas namn har dykt upp mest hela tiden. Efter många samtal med honom och hjälp att kolla upp andra SMA projekt här i Sverige har vi alltid fallit tillbaka till Thomas.Hans projekt går ut på att hjälpa fler läkare att bli medvetna duktiga läkare i ämnet SMA och utöka deras kunskap om denna sjukdom. Att kartlägga mer vad man som barn, förälder och familj verkligen behöver i detta skede och att alla SMA "sjuka" får samma vård, samma rättigheter vilket sjukhus i Sverige dom än tillhör. Så är det inte idag...vi har upptäckt att man säger, tänker och gör helt olika på olika sjukhus....Det ger mig som förälder ännu mera oro...gjordes det verkligen allt för Freja? och gjordes det rätt? Det är ändå MITT BARN, vi pratar om! När man, som förälder, står inför det faktum att den givna läkaren till sitt barn, aldrig har mött ett barn med SMA eller möjligvis någon enstaka....växer en oro och ett ansvar. Ett ansvar för stort för att bära när man vet att ens barn är döende....en oro som är för stor för att orka med. Att känna att man måste diagnostisera och kartlägga sitt barns sjukdom via nätet och utländska sidor är fruktansvärt jobbigt.
Vi har även, med hjälp av Rebecca varit i kontakt med FSMA.org. Då dom omöjligt kan garantera att Frejas pengar kommer rätt, rätt för våra hjärtan alltså, vilket innebär att vi vill att pengarna på sikt ska ge resultat för framgång inom sjukdomen. Pengarna vid frejas donation till fsma idag skulle förmodligen gå till familjer i USA som är i behov.... I stora USA faller alltså pengarna inte med lika stor innebörd inom SMA´s framgång som om pengarna stannar i Sverige...så har vi valt att låta dom hjälpa och påverka oss.....oss här i Sverige som råkar ut för denna sjukdom.
 
Summan som Freja kommer att donera är: 200.000kr!!
Med största hjärta och en evig tacksamhet vill vi TACKA ALLA som bidrar till frejas donationskonto! Vi fortsätter givetvis med nästkommande donering till ändamål som främjar allt inom sjukdomen. Med att visa Freja, hennes stora hjärta och frejamössan sträcker vi ut våra händer för alla donationer, stora som små! <3
Tack alla, som tillsammans med Freja har gjort ett sådant stor avtryck i detta! Vilket fint hjärta ni har!
 
 
Frejamössan, Tankar/Känslor,

Idag kl 20:00 avslutas auktionen med babynest! Va med och lägg ett bud du oxå till förmån för Frejas donationskonto och SMA.

Auktion,

Nya våra fina tyger har anlänt! Ta en titt! :-)

Frejamössan,
Sänder 2 bilder på mina flickor. Ella och Mejja :-) Ella berättar stolt att hon har en frejamössa <3 Massa kramar Jonna m familj, Hudiksvall
Jag har alltså fått träffa Alice....Jag möter henne redan i alla bilder, beskrivningar och videoklipp jag sett med henne innan vårat fysiska möte igår. Vi knackar på dörren, vinden sliter i Alice delfinballong vi ska ge till henne...dörren öppnas och vi möter våran Alice! Känslan av lycka och glädje bara sköljer över mig.Jag vill klampa in med skorna och jackan på, släppa korgen jag tagit med till Linda och Alice och bara krama,leka och busa! (Jag tar av mig jackan och skorna och ställer ifrån mig korgen) ;-)
Linda bär Alice...precis så där som vi alltid bar Freja. Med en sneglande blick hälsar vi på varann och Alice ögon glittrar...leendet sprids i hela hennes ansikte! Åh....finaste Alice. Linda vet precis våra känslor, det syns, och hon ger oss all utrymme för dom. Hon vet....hon vet precis. Kramen avslöjar en längtan, en längtan av varann, som vi som så många andra livs detaljer, delar.
En dag med massa bus, lek och skratt och gråt. Alice visar sina fina tänder i varje leende hon bjuder på, hon visar att hon spelar flöjt och älskar böcker. Precis som alla andra snart 1åringar! För mig säger Alice något mer i varje fint minne som vi har från gårdagen....något bara hon och jag delar. Precis som jag och Freja gör....
Att Alice är speciell, det visste vi redan men att en människa så liten är så stor, det är häpnans väckande. Att få möta den blicken....den talande blicken som säger mer än vad många får sagt till sig på ett helt liv.... Den kärleken och energin hon ger....
 
Att Alice väljer Linda som mamma och hennes fina familj känns inte ett dugg förvånansvärt....vi möts av kramar, mat, berättelser och glädjen av Alice i deras fina lilla hus, som om vi vore en del av familjen redan innan vi mötas. Den kärlek som strålar är precis den kärlek som är så beundransvärd. Något man bara vill sitta och skåda...
Linda, som är oerhört omtänksam och ödmjuk, delar precis som oss vetskapen om hur skört livet är och känslor som ger en djup....en avgrundsdjup känsla av kärlek... men även av sorg.
 
Daniel blev Alice stora favorit! Hon sitter fullt upptagen med att äta men har ändå tid att vilja smeka Daniel på armen och känna på hans kind. Daniel som så klart besvarar känslorna med dubbla hjärtslag hänger på allt Alice vill!
 
Många ord om livet passerar och vid ett ämne stannar vi upp och känner...känslan får oss att vilja leva...här och nu....och förändra. Inte förändra det omöjliga, att få tillbaka Freja till oss men genom att ge hjälpen till framtiden, SMA´s framtid. Gå därför in på SMA-nätverkets sida och se vad just du kan hjälpa oss med.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tankar/Känslor,
Idag vill jag ge er fina bilder på dom här söta tjejerna. Tessans små juveler...min Tessa... Hon blir min för att hon är min släkt. Hennes hjärta är stort som en basketboll i den lilla kroppen. Såå lik sin mamma så det bara strålar Lena om henne. Lenas hjärta är oxå stort som en basketboll...Är så stolt över dessa hjärtan som finna runt mig och min familj. Tessas äldsta tjej, Linnea, får jag ofta höra är så lik mig när jag var liten.....frågvis, nyfiken och glad liten tjej! Hanna, Linneas lillasyster, socker söta Hanna...lite blygare men ack så söt!
Se och njut!
 
Vi har alltså fått 2 superfina babynest från Emmie som gåva för auktion till förmån för frejas donationskonto. Hon syr egna babynest. När Freja kom till världen hade vi lånat ett babynest och är det en sak jag skulle rekommendera om man vill ha barnen sovandes med en i sängen lr bara kunna lägga dom i nestet i soffan. Vi använde vårat lånade neste jättemycket till henne! Nu får jag alltså äran att kunna auktionera ut denna underbara produkt!
Auktionen börjar imorgon måndag kl 08:00 och slutar på onsdag kl 20:00. Man lägger bud som kommentar på detta inlägg här på bloggen. Den som skriver det sista budet när klockan är 20:00 på onsdag vinner aktionen.
Första babynestet som auktioneras ut är detta! Utropspris är 200kr och varje höjning är minst 20kr. Alla pengar för babynestet går till frejas donationskonto <3
 
Auktion,

Hej! Det här e Ville. Han fick sin fina Frejamössa i doppresent av kusinen Molly!! Visst syns det hur mycket han gillar den!!! Vänliga hälsningar Villes mamma Annica

Idag har vi firat våran lilla Adam som har fyllt 5 år! Adam är frejas bonuskusin <3 Med sång, tårta och presenter välkomnar vi han in i det lite mer "stora killen" -världen! Vi ger, så klart, hero lego som är för dom lite större grabbarna! På direkten öppnas paket och börjas bygga lego! Jag i mitt pedagogiska mammasinne sätter mig bredvid och ska lottsa vägen genom ihopbygget.... Pssssst! Det jag gör är att vända blad i bruksanvisningen! That´s it! Killen bygger lego....som att han byggt denna herogubbe 100ggr förr! Hatten av för sötaste Adam! <3 Piraten Adam alltså.... Man anar sminket som prydde hans ansikte tidigare på hans kompiskalas tidigare under dagen. Med skattjakt och svärdkamp i berättelsen om dagen visar han stolt upp sin pirat tatuering. Här har vi den coola, farliga piraten Adam!

Hej på er! Här kommer en morgonhälsning från Göteborg! Nora 2 år påväg till föris. Stolt frejamössanbärare! Kram!

Frejamössan,

Jag är alltså skygg....det sociala samspelet funkar inte. Just nu har jag fullt upp med mig själv, en ny människa för mig, en ny Helena.
Vill inte hänga m henne hela dagarna men måste....hon är stressad, ofokuserad och labil. Ett felsteg i tankar lr gång och man ser oron i hennes kropp krypa sig på.... Jag har aldrig träffat denna människa förr och måste nu sätta mig obekvämt ner i henne och bara se på....kanske kan jag nångång visa mig, den glada, sociala ganska trevliga Helena. Ja kanske men inte nu....

Tankar/Känslor,

48 paket....klippa,sydda,stämplade och paketerade frejamössor....en Ikea kasse står och väntar på att få fylla brevlådan! Kanske det är din frejamössa som kommer! :-)

Frejamössan,

Skillnaden är enorm har jag fått lära mig... Att sakna någon. Någon för mig är Freja.... Den saknad jag tidigare fått uppleva innebar ett trevande i känslor av tomhet, längtan, maktlöshet och ibland förväntan.... Känslor av dess slag finns fortfarande men med ett stort djup. Ett djup som aldrig når en botten. Jag vänder och vrider på orden och inser att det är skillnad...jag kommer aldrig, med ord, kunna beskriva känslan av att sakna och längta efter mitt barn som jag gör...aldrig. Att längta och sakna någon så oerhört är som att leva i en ,vad jag tror, ständig terror. Jag ska alltså lära mig leva i ständig terror....
Jag saknar allt med Freja! Hur hon andas mot mitt ansikte om natten, hur hon ropar på mig när jag ropar på henne, hur hon ler när frejaskivan knäpps på, hur hon luktar, hur hon känns hud mot hud. Tanken av att jag aldrig mer ska få göra det med mitt barn...ja, jag ska lära mig leva i ständig terror....

Tankar/Känslor,