När vi i höstas var inlagd på akademiska i Uppsala med Freja, var avdelningen hon tillhörde full....vi skulle alltså inte få vara tillsammans hela familjen med Freja. Vi, som räknade varje minut tillsammans med henne, blev tvungen att säga nej med den höjda rösten. Vi blev då tilldelad ett rum på våningen ovanför....barncancer avdelningen.
Det dygnet vi hade där gav en otrolig insikt.....en insikt om livet! Sorg,glädje, lycka och smärta. Sistnämnda var uppenbart på denna avdelning....då ögonen föll direkt på en pojke som kämpade för sitt liv, sittandes i allrummet med huvudet nerborrat i famnen....av just det, smärta. Hur hans mamma försökte prata med honom....ingenting bekommer honom....bara smärtan. Inga ord ut hans mun sa dom meningar som får människor att förstå...det vara bara hans ansikte, hans kroppsspråk och stämningen i rummet som talade.

Men....på denna avdelning fanns ändå hoppet....hoppet om att vinna, att överleva kampen mot sin sjukdom. Att vilja leva. Det hoppet som aldrig skulle finnas för oss....för Freja.
Fortsätt att kämpa, kära lilla pojke...den glöden som finns bakom den trasiga lilla kroppen. Mötet med canceravdelningen är ett möte att alltid minnas...

Tankar/Känslor,

Kalasar för våran Alex idag! Födelsedags fika med goo tårta, paket och kramar m nära och kära.
Förra året var d det STORA kalaset! 18år...och allt vad det innebär. Det var oxå då....den födelsedagen hans lillasyster, Freja fick vara med. Här med oss...
29 april 2012: Vi smyger upp på morgonen och fixar frukost, slår in paket och tänder födelsedags ljus. Freja tittar spänt på ljuset som brinner och på mamma och pappa...hur dom ser så exalterad och roliga ut. För precis så var det. Jag och Daniel tycker att vi är såå busig genom att fixa och dona i smyg för Alex. Ja....vi smyger! Haha!! Alex som inte annars ens vaknar av dammsugarn utanför hans dörr....men vi smyger. :-) vi sjunger för våran Alex och Freja är med, i famnen på mamma. Freja gillar sången redan då, 6veckor gammal, det är jag säker på. Alla sitter vi där och ler, så lyckliga....present öppning och mysfrukost tillsammans hela familjen inne på Alex rum Alex var Freja stora favorit......hon ville alltid vara med Alex. Han var tom intressant att skåda, från babysittern, sittandes vid köksbordet och äta. Åh....dom kärleksögonen som tindrade!

Idag är hon oxå med i firandet av Alex födelsedag...i pratet, minnena och i våra hjärtan!

Tankar/Känslor,

Don’t Tell Me
Please don’t tell me you know how I feel,
Unless you have lost your child too,
Please don’t tell me my broken heart will heal,
Because that is just not true,
Please don’t tell me my son is in a better place,
Though it is true, I want him here with me,
Don’t tell me someday I’ll hear his voice, see his face,
Beyond today I cannot see,
Don’t tell me it is time to move on,
Because I cannot,
Don’t tell me to face the fact he is gone,
Because denial is something I can’t stop,
Don’t tell me to be thankful for the time I had,
Because I wanted more,
Don’t tell me when I am my old self you will be glad,
I’ll never be as I was before,
What you can tell me is you will be here for me,
That you will listen when I talk of my child,
You can share with me my precious memories,
You can even cry with me for a while,
And please don’t hesitate to say his name,
Because it is something I long to hear everyday,
Friend please realize that I can never be the same,
But if you stand by me, you may like the new person I become someday.

Tankar/Känslor,

Sorgen värker i kroppen oerhört idag....våran lilla Alice har lämnat oss. I famnen på mamma och pappa. I trygghetens famn somnar hon gott. Hjärtat en mamma/pappa...skriker av kärlek till sitt barn, sitt döende barn. Jag vet känslan....

Modet är inte över...Alice överlever, går ut och tittar på världen, känner solen och skådar akvariet. Det var gårdagen och hennes kropp gav henne styrka att få uppleva det.

Inget är över...det är bara kroppen som är trasig, ett trasigt fel som inte går att fixa. Alla Alice egenskaper finns kvar!! Passionen, glöden, fighten, modet, lyckan....allt!

Allt.....precis som min Freja.

Hand i hand med Kerstin, Olle, August och alla andra underbara och härliga barn! "Hand i Hand"

Tankar/Känslor,

Lik pappa när hon var nyfödd för att bara veckor senare börja bli en kopia av mamma.
Ja...det är min Freja det.
Vi satt många gånger, jag och Daniel, och bara tittade på Freja....letade liknelser från oss. Mycket snart, in i samtalet, är det konstaterat....Freja har nån enstaka liknelse (rumpan, hårfärgen och hjärtformade tungan) m pappa medan hon mer lr mindre kopierar mamma!
Hon må vara pappas tjej och mamma hjärta men på bild är det freja+mamma.

Tankar/Känslor,
Vi lägger matta i trappen.
 
Japp det blev bestämt så...vi måste lägga det för halkan. Trappen är så hal! Även om lilleman än inte ska gå i trappan, märker vi att tanken hos den lilla filuren är: "ett steg kanske jag kan gå...lr två.....hm, hur kommer jag ner nu då!?!"
Det blev ljusgrå, hoppas det blir bra rent snygghetsmässigt också, inte bara funktion...även om det är viktigast.
 
 
En spalje ska också byggas. Nu så, ska framsidan få sig en lite "tutch"
På framsidan kan vi släppa Cash och det är säkert....ingen "exit-utgång" för hundar som vi måste hålla koll på. Kanske någon fin kruka med en blomma/växt i, lite nya vita stenar till landet och bord & stol...Förmiddagarna är räddad för fin utomhus vistelse hemma.
Rensning och sen påfyllning av vita stenar och en ny spalje mot väggen bakom Cash på bilden.
 

Någon som ser ett bekant ansikte? Min Freja!
Läs och njut av vad Freja tillsammans med er har åstadkommit!

 
Albin kör tummen upp för frejamössan :-) -Ockelbo
Emma, Theo och Elsa sååå tjusiga! -Åmot
Denna härliga familj bär dom snyggaste mössorna i hela Stockholm! Frejamössan <3
Fina Elise och Sigrid i sina härliga frejamössor! -Gävle
 
 
 
 
 

Nu auktionerar vi ut ett till set av mössa och dregglis från geggamojja! Mössan är 0-2mån stl och dregglisen, one size.
Auktionen startar direkt och pågår till lördag kl 20:00. Utgångspriset är 100kr och höjs med minst 10kr/höjning. Du budar genom att kommentera ditt bud som kommentar på detta inlägg. Alla pengar går till Frejas donationskonto!
<3

Auktion,

Puh....det gäller att hänga med! Cash ser till att dagarna rullar på med bland annat bus, skratt och frisk luft! Ja vi är ute ca.....hela dagarna förutom när prinsen sover, som ni ser nedan! Mm han är en nöjd vovve ❤
För två individer som inte har hundvana i ryggsäcken håller vi ögon och öron öppna när det gäller allt om hundar. Bara det bästa duger till Cash. ❤ Dock tröttsamt för min lilla hjärna att läsa böcker och internet, kolla av Cash vad han verkar "säga" och må bra av.
Jag gick direkt in och fixade medlemskap till brukshundsklubben som vi ska hänga på när Cash är vaccinerad och redo.

Näpp! Nu är det dags att gå ut för 411:e gången! ;-)

Cash,

Gå vart?!? Ungefär så känner jag... Att fortsätta gå, fortsätta vidare...så säger alla dom goda råden på vägen vi vandrar. Men min/din väg finns inte. Din väg är en väg...min väg är ett svart stort hål som folk säger: varsågod, kliv på...gå vidare. Hade du klivit över stupet? Det svarta stora hålet? Förmodligen inte....
Min väg är krånglig, gropig, vek och tvär...ett svart hål. Jag går den på mitt sätt...för det är min väg.

Tankar/Känslor,

Jag ser ut som en osmidig sumobrottare i stilen när jag rör mig...
Jajamen jag har tränat, och denna gång utanför mitt hus! Närmare bestämt nere i träningslokalen tillsammans med Malin, Anna och Elina!
Tabata i stationer med tyngder....så att alla muskler värker. Jajamen så var det!

Träning,

Cash är hemma. Våran fina boxer.
I många år har jag och Daniel pratat om att skaffa våran boxer och nu är han här! Den långt genomtänkta hunden kom lika spontant som Freja! Planerad men inte så här....just nu. Lena, uppfödaren, och jag har mailat tidigare då alla valpar var tingad. Frågorna om hund och ras mm vimlade! Vi är helt klart intresserad vid kommande avel.
En måndag i april ringer telefonen...Lena, vid andra sidan luren, berättar att hon fått ett återbud 3h innan hämtningen! Något sa till henne att ringa oss.... Av 12 st intressenter ringer hon oss. Vi slänger på oss kläder, frågar våra hjärtan (inte hjärnor) som svarar lika passionerat som våra ögon, och åker för att träffa gänget, Lena och då ovetande men våran blivande familjemedlem.
Cash hämtas sen några dagar efter beslutet.
Allt har en mening?? Nja....både ja och nej...
Här är våran lilla cash <3

Cash,
Olle och Nadja i Gävle älskar sin frejamössor <3
Alvin och Viggo Tacka för dom fina frejamössorna och Freja tacka sååå mycket tillbaka!
I ett regnigt Australien lyser en frejamössa upp! Här posar Emma med den <3

Idag hittade jag det mest härliga underbara fotografi på min Freja. Ett fotografi som får hjärtat att slå volter, snabb och intensivt....ett fotografi som får mig att vilja skrika av smärta....av längtan. "Aldrig mer" -ekar i huvudet medans jag tittar på min lilla dotter på fotografiet...så fin och så glad...så brutalt hjärtlig och kärleksfull mot allt och alla! Man kan inte låta bli att beröras av hennes varma hjärta och goa kinder. Tårarna fylls i mina ögon och stryker längs med kinden, i fallet ner på täcket. "Aldrig mer" "Herregud varför?!?" "Var är du Freja?" Tankarna och frågorna bara väller fram!! Panik känslorna yttrar sig igenom att syret tar slut i luften, munnen börjar bli orörlig och allt blir diffust runt omkring mig.

I samma bild ser jag HENNE, Freja...ingen smärta eller sorg. Bara en glad liten fis som bjuder på livets goda! Här och nu! Sättet hennes ögon talar, i vardagen, gör att man bara måste älska den! Varför resa jorden runt när man kan läsa boken "knacka på" lr sjunga "vi ska sjunga hela dagen, Freja"?
Blicken som kan få ett helt luciatåg att stanna upp kring henne och sjunga...bara för henne.

Allt detta talar en bild om för mig...tanken då på vad Freja gjorde med sin närvaro, är mäktig! Jag fylls med kärlek och låter nu kärlekstårarna falla. Precis som jag satt och sa till Freja på sjukhuset d 17dec...."mamma gråter men det är bara kärlekstårar....till dig hjärtat"
Leendet skär igenom tårarna och Freja ler tillbaka...genom bilden.

Tankar/Känslor,
Idag auktioneras en svart vit filt fr geggamojja ut! Freja har 4 filtar fr geggamojja! Det är en jättebra, lagom varm filt som även används som snuttefilt av många barn vet jag! Dom finns i alla möjliga färger och ät tvätt tålig! 100% ekologisk bomull, GOTS certifierad. 80x80cm
 
Auktionen startar omgående och avslutas onsdag kl 20:00. Du lägger ditt bud som kommentar på detta inlägg och det högsta budet när kl är 20:00 på onsdag vinner filten! Den börjar på 100kr och höjs med minst 10kr/höjning. Alla pengar går till min Freja och henne donationskonto <3
 
Auktion,
Många råder mig att prata..................jag försöker...försöker ibland så mycket att det blir för mycket. Talets förmåga som jag en gång tycker mig ha, är borta. Alltså talets förmåga med innebörd och känsla...
 
 
 
 
 
 
Tankar/Känslor,

Veta lr inte om framtiden? Ja ibland vill man bara veta... Att gå i ett liv där inte kan bruka sitt rätta jag känns tomt. Mitt rätta jag, kom med Freja. Hon gjorde mig hel! Att pusslet faller såå rätt...så riktigt! Det är magiskt.
Jag befinner mig i vakuum, ett vakuum bestående av ändlöshet sorg och längtan efter mitt barn.Min Freja....som jag aldrig mer få träffa. Jag ville ha en framtid med henne...med min familj. Döden kommer vara mitt värsta fiende men samtidigt mitt sanna jag....min kärlek....för där är Freja. Min framtid vet jag ingenting om....bara dagen, här och nu. Freja lärde mig det....här och nu. <3
Om du bara vore här med mig Freja....

Tankar/Känslor,

Borde:
tvätta håret
Sy och klippa lite
Ringa afa
Lämna in bilen
Vattna blommorna
Måbra-Promenaden
Fixa för imon

7 saker uppskriven och min hjärna funkar inte. Det går inte!! 1sak...då funkar det.
Jag vet precis hur en människa m adhd känner nu....jag är helt oförmögen att sortera.


Vi vill tacka alla er som ger Freja gåvor till sitt donationskonto! Vi skickar er en fin frejamössa som tack för allt stöd ni väljer att ge! Vi har jobbat på med att få ut alla frejamössor innan vårvädret försvinner och vi börjar komma ikapp! Ni som väntar....dom kommer inom kort!
 
Frejamössan kommer att ta en paus nu.
Jag och alla vi som håller på med frejamössan behöver en liten paus...få njuta i lugn och ro av vårsolen och kaffe på altan. =) Ni som har smsat mig och fått bekräftelse på att jag sett erat sms kommer att få era frejamössor så klart!